dijous, 2 d’octubre de 2008

madalenes

INGREDIENTS



100 gr. de maizena
300 de farina
275 gr. de sucre
200 ml. de llet
24 cullerades d’oli d’oliva
4 ous
1 royal i mig
4 cullerades d’anís
2 llimones (la pela ratllada)

Amb aquestes mesures es pot fer una coca gran. Mida de la plata: 30x37

PREPARACIÓ

Fer les clares a punt de neu i reservar-les, barrejar les farines i el royal i reservar-les, posar els rovells d’ou i la resta dels ingredients en un recipient, batre-ho tot junt i afegir les farines i batre-ho uns minuts, per últim posar les clares a punt de neu, remenant amb una espàtula amb molt de compte, de dalt a baix perquè no baixin les clares, omplir els motlles només fins a la meitat i posar-los en una plata.
Encendre el forn a 180 graus.
Quan estigui calent ja es pot posar la plata i posar el turbo, es poden fer dues plates a la vegada, si no es té el turbo, encendre primer a baix i després a dalt.

Estaran cuites dels 10 als 15 minuts, no obrir el forn per res fins que estiguin rosetes.

Si es vol fer la coca, posar el forn a 170º, encendre només a baix i quan estigui cuita encendre el grill, uns minuts. Per la coca no posar el turbo.